Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pável Márta A keresztény filozófus támadása a magyar migráns megítéléssel kapcsolatban

2018.04.30

Pável Márta

A keresztény filozófus támadása a magyar migráns megítéléssel kapcsolatban

http://www.merleg-digest.eu/az-uj-jobboldal-fenyegeti-a-demokraciat/ Katolikus filozófus a politikai kereszténységről – HANS SCHELKSHORN, Frankfurter Rundschau.

A cikk egy posztfasiszta működéssel hozza egybe Orbán Viktort és ezzel nem Orbán Viktort akarom védeni, hanem magunkat, akik kb. 80%-ban azt valljuk, amit ő.

uo.Schelkshorn úgy látja, Jörg Haider halála, valamint Silvio Berlusconi bukása után mára Orbán Viktor tornászta fel magát az új jobboldal kulcsfigurájává.” Nekem a cikkben leírtak, hazánk megítélése hazugságokat tartalmaz úgy, hogy nem a teljes igazságot veszi, hanem a liberálisan elferdítettet. uo.Schelkshorn úgy fogalmaz: mivel az új jobboldali ideológia belülről veszélyezteti az egyetemes emberi jogok iránt elkötelezett jogállami demokráciát, „szabatosan szólva »posztfasizmusnak« nevezhetjük, avagy – amint ezt Orbán nyíltan hangoztatja – »illiberális demokráciának«.” A „lehetséges félreértések elkerülése végett” ugyanakkor fontosnak tartja leszögezni, hogy Orbán nem fasiszta, egy ilyen állítás rágalmazás lenne. Ám „a Fidesz nem is egy »normális« kereszténydemokrata párt többé, még ha az ideológiai határok képlékenyek is.”

Nem gondoltam volna, hogy keresztény oldalról is lehet ilyen vélemény. Rögtön az elején, erre a liberális, egyházi köntösbe bújtatott, migránspárti cikkre fel is hoznék egy példát. Ha a Vatikán befogadta a migránsokat nem tudom, mennyit, pár családot… akkor miért válogatták előtte hetekig, hogy kik legyenek azok? Ha előtte mi is hetekig válogathatnánk, hogy kit fogadjunk be, valószínűleg többen is megtennénk.

A másik az, hogy ha én építek magamnak egy lakást, amit szépen, tisztán tartok, erőmmel, időmmel, már megszerzett tudásom eredményeként létrehozok egy aránylag elfogadható légkört, környezetet magamnak, akkor ‒ és biztos, hogy Schelkshorn úr is így cselekedne a nagy szemforgatásában…, adott esetben az első, az utcában szembejövő vagy erőszakoskodó csavargót, migránst vagy bárkit /mi eddig ezt láttuk belőlük…/, aki büdös, koszos, köpköd, késsel a kezében hadonászik, állandóan elszórja a szemetet, nem dolgozni, hanem élősködni akar stb. nem fogja behívni. Nem is fogom beengedni sem. Akkor beszéljen a cikk írója, ha ő nem így viselkedik és tele van a lakása velük. Biztosan nem fogja tudni teológiai, filozófiai és klasszika-filológiai tanulmányainak hasznát érvényesíteni és közben írogatni ezeket az idegesítő, agylobot okozó cikkeket. De ha vele és környezetében is lakik kb. 5 migráns család és mégis így gondolkozik, akkor én is felülvizsgálom a vélt igazamat, DE addig nem. Akárki akármit is mond, ez az országunkra is ugyanígy vonatkozik, csak nagyban, mert mi megdolgoztunk a hazánkért, és igen, így mi döntjük el, hogy ki mehet be és ki nem. Ebben abszolút igaza van a Fidesznek, Orbánnak és nekünk is. Azt, hogy ezt különböző német, osztrák, Merkel fertőzte felfogásban hogy ítélik meg maguknak!!!, az az ő dolguk, de a miénkbe ne szóljanak bele. Az író Orbán lehúzásával próbálja veszélyeztetni vagy megtorpedózni azt, amiről a magyar nép nagy többséggel döntött. Kedves teológus, filozófus és klasszika-filológus úr, az ön szemében hol van a szabad akarat, az életünk, hitünk féltése, az erkölcsiségünk megőrzésének akarása? Mindez hova lett, de én – mivel úriember vagyok és józan nem posztfasiztázom le önt.

uo. Schelkshorn nem rejti véka alá, hogy „a magyarországi keresztény egyházak kezdettől fogva támogatták Orbán Viktor politikáját. Ám ami történelmi okokból talán érthető volna, objektív okokból megbocsáthatatlan. Mert a népi elv nemcsak az emberi jogok eszméjével, hanem a kereszténység erkölcsi univerzalizmusával is szöges ellentétben áll.” Miért forgatja ki a szavakat és miért nem viselik el, hogy egy nép józan és nem megtévesztett, mint – szerintem ő? Válaszul azt írnám le, hogy minden kiforgatás és filozófiai csűrcsavar nélkül nagyon egyszerű ez a képlet. Ha néznének, nemcsak bámulnának, s különböző okok miatt nem hazudoznának önmaguknak. Ez tapasztalati tény amit Orbánnal vagy Orbán nélkül megtapasztalt a nép , amikor végig mentek mint egy horda az országon. Nagyon egyszerűen megfogalmazva, mindenütt mocsokhegyek, eldobált iratok, ruhák hevertek, letarolták a nép termését, leszedték a fákról a gyümölcsöt, az embereink féltek. Láttuk, hogy mi volt a Keleti pályaudvaron. Hangsúlyozom, mi ezt láttuk, ehhez nem kell Orbán. Mi magyarok felnőttek vagyunk, eldönthetjük, hogy mi ezt nem akarjuk, ha valaki akarja, magának tegye. HA valaki ide akar jönni, VISELKEDJEN ÚGY, HOGY BEFOGADHATÓ LEGYEN! EZ FELTÉTEL! A Mennyek Országába sem mehet be rabló, kéjelgő és gyilkos sem! Gondolom, kedves teológus úr, ismeri ezt a részt: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába.” (Máté 18,3) Így ne alkosson új elveket, amikért minket elmarasztalhat.

Követeljük, minket senki se posztfasiztázzon, s ne erőszakoskodjon velünk, ezt kikérjük magunknak, ez a mi döntésünk, amit a nép szavazott meg, önnek is tessék elfogadni.

Hogy a magyarok ellen miért nem fordult a saját országuk papsága, annak a fent leírtakban van az oka, meg hogy tudnak józanul gondolkodni, talán csak ennyi!

Az, hogy Schelkshorn milyen elméleti összemosásokat tesz, és miket ragad ki a saját igazának bizonyítására a katolikus filozófiai irányzatokból, és hogy a II. Vatikáni Zsinatra hivatkozik, senkit nem hat meg. Aki akár egy napot is nem élt  velük (a migránsokkal), nem számít mit beszél. Ha én is egy toronyban lennék, és tudnám, hogy ott mindent megkapok, akkor lehet de nem hiszem , hogy olyan felelőtlen tudnék lenni, hogy ne nézzem az őslakosság igényeit, amikor ők is felerészben nagyon szegények. 

A mi Alkotmányunkból semmit sem kell törölni, mert a keresztény nem szükségszerűen hülye, nem öngyilkos, és attól még senki sem fasiszta, hogy megszabja, kit akar beengedni, és kit nem.

Magyarországon a magyar nép sok külföldi emberrel él együtt, ők bekérték magukat, rengeteg kínai van, sok távolkeleti, és sokan a környező országokból is. Senkivel semmi bajunk sincs, a nemzetiségekkel sem. Mi befogadóak vagyunk, de ehhez a másik félnek is tenni kell. Magyarországon, aki valóban menekült volt, az megkapta a menekültjogi státuszt. Tehát nem teljesmértékig zárjuk el a határt, aki valóban menekült, annak segítünk. Látható az eredménye a nyugati országokban az esztelen migrációs politikának. Miért fáj az, hogy mi merünk józanok lenni? Könnyű az EU-ban beszélni, meg ellenünk mindent felolvasni, hazudozni, csakhogy a saját nemzetirtásunkban részt vegyünk, hát nem! Most talán először tettük meg azt, amit kellett, emellett ki kell tartanunk.

Remélem, nem élem meg, amikor a nemzet és a kereszténység halálát akaró liberális réteg győz, mert akkor távozni kellene innen, de hogy hova, nem tudom. Akkor a halál is jobb lenne.

Vigaszom: „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.” (Róm 8, 38)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cikk

(Sas, 2018.05.01 12:36)

Nagyon jó, igaz, köszönöm!