Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vargáné Pável Márta 2018 tavaszi észrevételek, társadalmi anomáliák

2018.03.14

 

Vargáné Pável Márta

  2018 tavaszi észrevételek, társadalmi anomáliák

TALÁN MÉGIS IGAZA VAN LÁZÁR JÁNOS BÉCSI VIDEÓJÁNAK?

Lázár János videója lehet, hogy nem volt teljesen politikus, de én nem merem azt mondani, hogy nincs igaza. Micsoda hisztit vág ki az ellenzéki sajtó, hogy a meglátását, tapasztalatát ki merte mondani. Remélem, az európai agymosott liberálisok még nem varrják a szájkőtöket nekünk, a szabad szólásunk ellen.

          Magam legutóbb másfél éve voltam Bécsben, azelőtt pedig kb. 15 éve, elképesztő különbség volt.  Másfél évvel ezelőtt – amikor még nem volt annyi migráns, mint ma —, akkor is rettenetesen rossz érzést keltett bennem az, hogy a parkok tele voltak színes bőrűekkel, ott ricsajoztak, idegenné lett nekem ez a város, megvallom, nagyon féltem, alig vártam, hogy a buszba ülhessek…!  A 15 évvel ezelőtti Bécs egy igazi klasszikus nyugat volt, most pedig egy zsibvásár, ahol köztük néha látni elsuhanni egy-egy született bécsit. Megvallom, alig vártam, hogy hazajöjjek, a színes bőrűek, különböző élethelyzetekben olyan hangosan voltak és annyian…, ez nem az én világom. Azt nem mondom, hogy kosz volt, mert az nem volt!

Szerintem teljesen igaza van Lázár János Úrnak. Érdemes az alábbi szavazásra is figyelni.  https://ripost.hu/cikk-becsben-szavaznak-70-szazalek-egyet-ert-lazar-janossal

Biztonságos vagy veszélyes Bécs városa? Erről indított internetes szavazást a Kleinezeitung.at, Lázár János bécsi videója és az afgán bevándorló késes támadása után.

A ma estig tartó szavazáson pillanatnyilag a szavazók 69 százaléka(!) egyet ért a magyar miniszterrel, mert a “ma már nem sétálhatok gondtalanul a városban” gombot nyomta meg. 

SEMJÉN Úr VADÁSZATAI

Nem értem, hogy nem tudják magukat visszafogni azok sem – ha már belülről nem fakad az a jó érzés, hogy mikor 3 millió szegény van az országban, nem pukkasztom a polgárokat –, kiknek példát kellene mutatni. A KDNP vezére miért nem gondol az evangéliumi szegénységre? Most ezzel (is) árt a koalíciójuknak, mert azon kívül, hogy jelenlétükkel egyházi/hívői szavazatokat nyerhetnek, sok hasznuk nincs, inkább kár pl. vasárnapi boltbezárások, iskolarendszer körüli, egészségügyi anomáliák stb.  Most – a választások idején – abszolút nem politikus így vadászgatni menni- még akkor sem ha nem most volt…-, főleg nem ennyiért, még akkor sem, ha Ő kereste volna meg a rávalót.

MIKOR A FAGYI VISSZANYAL.

Hiába tagadják az igazságot a migránsokat befogadó országok, mondogatják, hogy nincs semmi gond, minden rendben van, egyre nyilvánvalóbb, hogy ez nem egészen így van. Szép lassan sorra ki fognak derülni azok a dolgok, amiket központilag, erővel letagadnak.

https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/03/09/a-migracios-helyzet-miatt-ter-haza-a-sved-magyar-holgya-biztonsagi-problemak-miatt-koltozott-haza-stockholmbol-egy-sved-magyar-no

A biztonság hiánya miatt költözött haza Stockholmból egy svéd–magyar nő

A bevándorlással kapcsolatos információknak a felét nem mondják ki a sajtóban, ez tény – hangsúlyozta Natalie Contessa, aki bár Svédországban nevelkedett, Magyarországot is a hazájának tekinti… Példaként említette, hogy a legtöbb ismerőse szintén elköltözik, nem lesz olyan barátja, aki Svédországban marad. „Magyarország ma a legbiztonságosabb” – jelentette ki annak kapcsán, miért épp Magyarországra költözik.

Kicsit hasonló dolog, csak itt már végkifejlett és fordított a dolog. A gyarmatosítok beözönlöttek Afrikába stb. helyekre, kizsákmányolták, maguknak építkeztek, rátették a kezüket a földekre, majd olvassuk csak:

http://mandiner.hu/cikk/20180305_a_megbekeles_idejenek_vege_elkoboznak_a_feherek_foldjeit_del_afrikaban„A megbékélés idejének vége” – elkoboznák a fehérek földjeit Dél-AfrikábanElfogadta a kommunisták indítványát a dél-afrikai parlament, alkotmánymódosítással tennék lehetővé a többnyire fehérek kezén levő farmgazdaságok kártalanítás nélküli elkobzását. Eközben több száz támadást követtek el már a fehér gazdák ellen. A fehéreket a tömeg sok esetben megkínozta, megerőszakolta, vagy akár meg is gyilkolta. Mi folyik Afrika legfejlettebb országában és mi lesz ennek a vége?... „A megbékélés idejének leáldozott. Most elérkezett az igazság ideje...” 

Arról beszélt: „Biztosítanunk kell, hogy visszaállítjuk embereink büszkeségét, és nem kártalanítjuk azokat a bűnözőket, akik ellopták földjeinket”.

Fordítva is ez lenne/csak idő kérdése…, csak itt fehérek is fellázadnának a térfoglaló sötétebb színűek ellen. Mindegyik háborút szül. Mindenkinek ott kellene boldogulnia, ahova leszületett, mert ennek jó oka volt.

KAMUPÁRTOZÁS A POLITIKÁBAN OLYAN, MINT A VALLÁSOKNÁL A SZEKTÁZÁS.

Egy az egyben ugyanaz. Ha valakiknek nem tetszik, ha megbírálnak egy vallást, papot, prédikációt, vagy mélyebben merik érteni az evangéliumot, rögtön szektást kiáltanak! (Ugyanis ez jól hangzik, buták elhiszik és megbélyegző). Ha valaki mer kispártot alapítani, mert van célja, mondandója, mert ők is egy lehetséges alternatíva, rögtön kamupártot visítoznak. Le kellene fektetni – de hát köztudott is, csak senkit nem érdekel… –, mi a szekta, mi a kamupárt. De írhatnak magukról a kispártok bármit, egy újságíró — aki kamupártozni akar… –, el sem jut addig, hogy elolvassa, felfogja, kicsoda ez a párt. Nem, rögtön röpködnek a kamupárt jelzők, mint felénk az Alfahírben.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/10/valasztas_2018_egyeni_valasztokeruletek_fidesz_ellenzek_kamupart/  A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint péntek éjfélig 1719 jelöltet vettek nyilvántartásba, ami azt jelenti, hogy egy választókerületre átlagosan 16,2 képviselőjelölt jut.  … tehát azokon a helyeken, ahol veszélyben lehet a Fidesz győzelme, tobzódnak a kamupártok jelöltjei, míg ahol nem számolhat győzelemmel a FIDESZ, ott lényegesen kevesebb jelölt indul. 

Mi, az AQP, általában korrektnek találjuk az indexes írókat. De ez talán egy kicsit kivétel. Van ebben is ráció, csak nem szabadna általánosítani. Itt vagyunk mi, 5 éves a kis pártunk, senki, sehol nem befolyásolt, hol állítsunk jelöltet. Budafokon – mivel itt van a körpontunk – 9 jelölt van, Tószegen vannak telkeink, és ott gazdálkodunk, ott 30 körüli jelölt van. Mind a két helyen állítottunk jelöltet. S ebben semmiféle olyan ráció sincs, amit a cikk sugall. Ergo lehet ez is egy jelenség, de nem általános.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cikk

(Sas, 2018.03.17 12:22)

Köszönöm, jó cikk.

Cikk

(Rizj, 2018.03.14 08:42)

Nagyon tetszik, köszönöm