Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pável Márta Újabb téveszme Ferenc pápától…

2018.05.24

Pável Márta

Újabb téveszme Ferenc pápától…

 

Ha ez szó szerint így hangzott el, akkor igen nagy baj van a Vatikánban. Ezek után majd az jön, ha egy pap pedofil, hogy Isten őt is így teremtette?

Szólok, írok, mert cinkos, aki néma, és én ezekkel soha nem vállalok cinkosságot.

https://index.hu/kulfold/2018/05/21/isten_melegnek_teremtett_de_igy_szeret_teged/

Isten melegnek teremtett, de így szeret téged   …A 47 éves férfi elismerte, aktust folytatott egy kisfiúval. A pápa elfogadta a lemondását.

Juan Carlos Cruz, egy meleg férfi, akit gyerekkorában szexuálisan molesztált egy pap, a Ferenc pápával történt találkozásáról beszélt egy spanyol nyelvű lapnak. A pápa azt mondta Cruznak, hogy Isten teremtette melegnek, és hogy ő így szereti őt….. A Vatikán részéről alighanem ez volt a legmeghökkentőbb formája a homoszexualitás elfogadásának. Azt mondta: Juan Carlos, te meleg vagy, de ez nem számít. Isten teremtett ilyennek; ő ilyennek szeret téged, és engem sem foglalkoztat a dolog; a pápa ilyennek szeret téged. Muszáj megbékélned azzal, aki vagy. – mondta Cruz az El País újságírójának.

Mielőtt elemezném, s a véleményemet elmondanám, még egy beidézés. Bár ez is, már magában is botrány: https://index.hu/kulfold/2018/01/22/a_papa_bocsanatot_kert_egy_pedofil_pap_aldozataitol/ Ferenc pápa csütörtökön védelmébe vette a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Juan Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket.

Karadimát 2010-ben azzal vádolták meg, hogy az 1980-as évektől fiatal fiúkat molesztált, és 2011-ben a Vatikán bűnösnek találta, életfogytig tartó vezeklésre ítélte. Büntetőeljárás nem indult ellene, mert már túl sok idő telt el az esetek óta, de az ügyben áldozatokat meghallgató bíró azt mondta, hogy hitelesnek tartotta a vallomásukat. Barrost nem vádolják zaklatással, de azzal igen, hogy jelen volt, amikor Karadima fiatalokat molesztált.  (Kiemelés tőlem.)

Mi az, hogy: életfogytig tartó vezeklésre ítélte. Botrány, az ilyet, aki Istent szolgálja és embereket ront meg, azt életfogytig tartó kényszermunkára kellene ítélni, és minden papi tisztségétől megfosztani. Méltatlan. Ezeket védik, hova jutottunk? Mindezt Isten nevében. Erre az én szememben nincs bocsánat.

Botrány, el kellene mennie ennek a Pápának, sürgősen vissza oda, ahonnan jött. Nem érdekel, ha a farizeusok, meg az ájtatosok nekem támadnak, igazam van. Ha tudnak gondolkodni, rájönnek, ha meg nem, nincs dolgunk egymással – mert süketnek nem lehet zenélni… –, akkor nekem ne is írogassanak. Inkább imádkozzanak, kérdezzék meg az Urat – persze ha képesek vele beszélni!!!! –, az Ő akarata szerint írtam-e?

Római katolikus lévén, sok ronda dolgot megélünk az egyházban, igen sok negatív dolgot kapunk a papságtól /s mivel még védem a házamat, részletesen nem tálalom ki…/. Ha átlagot vonok: 10-ből 8 papban mélységesen csalódtunk. Épp a napokban fakadtak ki társaim, hogy ez már tűrhetetlen. A papság részéről (80 %-ban…) szeretetlenség, hazudozás, kétszínűség, elhallgatás és maximális betartásban van részünk.  Úgy látszik, hogy a fejétől bűzlik a hal, mert ha ilyeneket mond a Pápa, ami az egyház hivatalos tanításával ellentétes, akkor mit várjunk a papságtól?

  Mi tudjuk Krisztus véleményét ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Nem pozitív. Mi Avilai Szt. Teréz mondását valljuk: „Jézus és én: mi vagyunk a többség!” Minket nem térítenek el attól, hogy azt cselekedjük, amit Krisztus ránk bízott, megparancsolt, így a véleményünket továbbra is ki fogjuk mondani. Viszont botrány az, hogy a hívők többségének nincs közvetlen istenkapcsolata, csak papilag közvetített (…?), így amit a hierarchia mond nekik, elhiszik. S a pápa ezek feje, és látható mekkora tévedéseket mond.  A hívőkben megtévesztést, káoszt okoz. A római pápától ez egyenesen felháborító. Még teológia sem kell hozzá, általánosan tudott: a tízparancsolatban 6-os parancs a ne paráználkodj.  Azt jelenti – többek közt… –, hogy ha házasságon kívül valaki szexuális kapcsolatot létesít, az parázna.  A homoszexuálisok – többnyire- nem házasok, és Isten teremtési célja nem is ez volt, Ádámnak és Évának teremtette az embert.

Remélem, jövő héten nem olvasok olyat, hogy a pápa ezt is átírta. A házasságon kívüli szex tehát bűnnek számít. Isten senkit sem teremtett bűnösnek. Ha valaki bűnös, akkor nem Isten akarata szerint cselekszik, mert Isten nem teremt rosszat, sem bűnöst. A bűn nem Istentől való, hanem a saját eltorzult szabad akaratunkból. Isten logikus és következetes. Isten nem adná a 6. parancsot, ha közben igaza lenne a pápának, hogy homokosnak is teremtett egyeseket. A hatos parancs Isten logikus, igazságos parancsa, Ő tudja mit tesz, egyedül Ő tudja.

Normális esetben nem lehetne, hogy a pápa ilyet mondjon, de ez már rég nem normális eset!!!

Ez teljesen felháborító, milyen istenképe van Neki?  Hol, kitől tanulta a hittant? Tudnia kellene: Isten nem teremtett senkit sem bűnösnek, sem deviánsnak, sem homoszexuálisnak. Hogy közben mivé lett az ember, azt egyes-egyedül annál kell keresni, aki szembenéz vele a tükörben. /Ez áll Ferenc pápára is./ Hogy lehet, hogy ezt az egyház feje sem tudja, vagy félremagyarázza (?) ami még rosszabb lenne.

 A kérdésre mi hozzávetőleg tudjuk a választ, hogy ki, miért lett homoszexuális, de erre – túl hosszú lenne… –, most nem térek ki. Ugyanis ez lehet egy régi „folyamat” is. Sokféle okból lehet ilyen irányultsága is, amit nem tud, vagy nem akarnak kezelni. De ha csak a 3D-s földi okokat nézem, a szabad akarat révén lehet(ne) ezen uralkodni. Mindig is voltak ilyen hajlamú emberek (az állatvilágban is van), de ma a nagy erkölcstelen világban, a parancsok meg nem tartása miatt több van. Egyben biztosak lehetnek, a 6. parancs él, a pápa bármit is mond! Nyilván az erkölcsi kiürülés miatt is – amibe az egyház nem kicsit belesegített…–, az emberek unatkozóbb része már beleunt a normális szexbe, szerelem alig van, a másikhoz való hűség sem jellemző, így vég nélkül csinálják azt, amit kitalálnak. Fertő ez a világ. De az ÚR ezt nem teremtette!    A nemes elődök között ismert pár olyan ember, aki mikor rájött ilyen irányú vonzalmára tudta, hogy lehet magát megtartóztatni, de volt, aki kasztráltatta is magát. Az embernek nem kell belemenni a bűnbe, még ha hajlama is van erre. 

Tudom, most sokan hörögnek, de nem érdekel a föld véleménye, csakis Istené!!!!  

Megint felteszem a kérdést, hogy bűn-e? Igen, az, a 10 parancsból a hatost nem törölte el az Isten és a Pápa ehhez semmi, nincs erre felhatalmazása, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat eltörölje. Neki sajnos már nem ez az első tévedése! Valamint az Ószövetség szerint halál jár a homoszexualitásért! 3Moz.  20, 13 És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok. 

Gondolom érthető, hogy Isten igazsága miatti buzgalom emészt, és ezeket nem tűrhetem el. Szólnom, kiabálnom kell.

 Ez már nem az az Egyház, akit Jézus Krisztus akart. Ennek ellenére nem fogunk elmenni a katolikus egyházból, mert az egyház Krisztusé, mi az övé vagyunk, így az egyház a miénk is. Pont ezért követeljük, Isten akarat szerint tanítsanak, éljenek, beszéljenek.  Aki ezt nem akarja megtenni, ne koszolja be Isten művét, menjen el, de most rögtön.

Minket Isten nevel, de nem erre a silányságra, ami ma ömlik felénk, megtörhetetlenek vagyunk, nem vagyunk Jézus Krisztus árulói. Így minket, Isten SAS-ait a kenetteljes, hatalomtól vezérelt, megtévesztő szavak hidegen hagynak.  Ez így nem működik, követeljük, hogy tisztán, az eredeti kereszténységet vallják, és azt valósítsák meg, semmi másba nem tudunk beleegyezni.

Ilyen papokat, püspököket várnánk el, mint – a nekünk szent – Prohászka Ottokár /PPEK 7. o/Dominus Jesus ….Isten felé való eligazodástok nem gördít akadályt útjaitokra, nem épít korlátot terjeszkedéstek elé, nem vágja le szárnyatokat: sőt hív, sürget s vonz, lelkesít, hogy csak ki, ki a mélybe, a valóságnak mélységeire! Föl, föl a titkokba, az élet titkaiba! Mindenütt ott ráakadtok az Isten lefátyolozott arcára, melyet vallásosságtok ösztönszerűen megsejtett.” 

Ő az, akitől kitágul az ember szíve Isten felé. Csak ilyeneket lehetne tisztelni és elfogadni, de most ilyenek hol vannak? Ezt a lelkületet kellene tanítani a Pápának, és minden papnak, ha ezt tennék, nem lenne velünk sem konfliktusuk.

uo. Ez a gyógyszer a hívő léleknek fölpillantása Krisztusra.

Ó mily mulasztás nyomja lelkünket! Krisztust nem ismerjük, többet mondok, Krisztust felejtjük! Pedig aki egyszer rávetette szemét az Úrra, el nem feledkezik róla, képét lelkéből többé ki nem törülheti, oly mélységes, oly bensőséges, oly fölséges a Krisztus-arc! De hát láttuk‑e már őt? ismerjük‑e már őt? Belehatoltunk‑e lelkébe, átéreztük‑e szentséges szívének érzelmeit? Ha nem hatoltunk bele egész a lelkéig, nem ismerjük őt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Egyetértek

(Sas, 2018.05.27 20:03)

Nagyon jó cikk, köszönöm!

Igazság

(Edit, 2018.05.27 09:46)

A cikk szerzője csak azt kéri számon a pápától, ami a tényleges feladata lenne. Teljesen mindegy, hogy az igazság kimondása divatos-e vagy sem, meg kell azt tenni, ahogy Márta teszi, mert ez meg a misztikus feladata.

Cikk

(Rizi, 2018.05.24 22:15)

Egyetértek vele, nagyon tetszik.

Szomorú...

(Marci, 2018.05.24 19:33)

Remélem a cikk végén levő idézetek szelleme győz majd.