Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pável Márta Elmondok egy nagy titkot

2017.12.07

Pável Márta

Elmondok egy nagy titkot

http://divinity.szabadosadam.hu/?p=14088 „Minél mélyebben hatol az ember a természet titkaiba, annál nagyobb tiszteletet érez Isten iránt.” (Denis Brian: Einstein: A Life. John Wiley and Sons, 1996, 119)

Egyre nagyobb valóság az Isten. Mára ellene mindent előhoznak, de ettől még csak egyre jobban látszik, hogy létezik.

 „Nem lehetséges végső összeütközés a vallás és a tudomány között; az egyik ugyanis kiegészíti a másikat. Úgy gondolom, minden komoly és reflektív ember felismeri, hogy természete vallásos elemét el kell ismernie és kultiválnia kell ahhoz, hogy emberi lelke minden ereje tökéletes egyensúlyban és harmóniában működhessen együtt. És valóban, nem véletlen, hogy minden kor legnagyobb gondolkodói mélyen vallásos lelkek voltak.” (Max Planck: Where Is Science Going?W. W. Norton, 1977, 168)

Nem vagyok sznob és nem esek hasra holmi angol stb. tudósoktól, de ha valaki letett  valamit az asztalra és megfelelően értelmes, az el fog jutni Istenig, ez számomra biztos.

Lehetnek olyan valós, vagy vélt elméletek - attól függetlenül, hogy magam erről hogyan vélekedem –, hogy maya minden, a tudatunk terméke, szimulált világban élünk, és minden, amit látunk, lehet, hogy csak vetített kép stb.!

Egyik sem borítja meg a világképemet, Istenhitemet, mert ezeken felül van.

Nagyon is egyezik a véleményem, ezzel az idézettel: „Engem, aki fizikus vagyok – olyan ember, aki az egész életét egy teljesen prózai tudománynak, az anyag tanulmányozásának szentelte –, biztosan senki nem tartana fantasztának. Az atom tanulmányozása által mondom tehát, hogy nincs olyan dolog, hogy anyag! Minden anyag csakis egy atomi részecskéket mozgató erő következtében áll elő és marad egyben, mely erő egyben tartja a legkisebb naprendszert, az atomot. Az egész univerzumban nincs azonban intelligens és örökkévaló erő, azt kell tehát feltételeznünk, hogy e mögött az erő mögött van egy öntudatos, intelligens Elme és Szellem. Ez a valódi eredete az anyagnak.(Kurt Eggenstein: The Prophet J. Lorber Predicts Coming Catastrophes & the True Christianity. PU Valkyrie Publishing House, 1984)

 Úgy vélem, bármit is fedeznek fel vagy fantáziálnak, szimulált világ vagy bármi más, a lélek az oka annak, hogy bármiféle anyagiságot éljen meg, észhez térjen. A lélek örökké él, és saját okán „úton” van, és olyan helyzetben, amit magának megalkotott, kívánt, ez visszajárt stb.! Isten semmiért sem hibáztatható, szabad –akarat van. Hogy mi valóságos, mi nem az, az egy dolog, meg az is, hogy homályos a tudatunk, a valóság tükörképe sem látszik tisztán. Platón barlanghasonlata nagyon is él. Lényegtelen, ha vetített képet látunk, a világot valóságos okán /amiről többségnek elképzelése sincs!/ el kell fogadni. A keleti vallások szerint maya világban élünk, vagy más meglátások szerint különböző manipulációkban. Bármi is van, igazából nem érdekes, csak az, hogy a lélek tisztulása megtörténjen és magához térjen, lehetősége legyen a visszatérésre Istenhez!  Erre kaptunk lehetőséget az életünkkel.

 A világunk úgy, ahogyan most működik, teljesen téves, hogy nem vertikálisan haladunk, hanem  vízszintesen. Az értelmünket ezerféle dologba fojtjuk, mert különben rettenetesen unatkoznánk.  Mivel ez egy álom, és hogy ennyire nem tud magával mit kezdeni az emberiség, újabb és újabb dolgokat eszel ki, amivel az értelmét lefoglalja. Ilyenek : falat mászik, szabaduló szobákba jár, életveszélyes sportokat űz, a silányabbja kábítózik, iszik stb... Életünk ilyen módon való elpocsékolása iszonyú bűn.  A kapott életerőnket a visszatérésre kellene fordítani.

Helyette újabb és újabb félremagyarázások vannak.  Abszolút torz és hazug Krisztus / Isten képpel.  Már-már tragikomikus az az abszolút torzított Jézus kép,  pl. amikor valami ásatásokra hivatkozik egyik film, hogy találtak egy spatulát, amivel Szűzanya festette szemét. Ezen csak jajongani tudok, mit értenek ebből az egészből, a világon semmit sem! Nem néztem végig, mert végtelen primitív, buta, Krisztus-leépítés volt a cél. Az emberiség mindent kitalál, csak ne kelljen meghajolni Isten előtt.  Ne kelljen abbahagyni a tévelygést, és ne azt teljesítse, amiért a Földre született.  Ne hallja meg Jézus hívását bennünk azt, amiért a Földön született, hogy kimentsen bennünket. Jézus Krisztus nem azért született a Földre, hogy giccsparádét rendezzünk a vélt születésnapján. Végül is mindegy, bármikor született Jézus, de ha egyszer megünnepeljük, akkor azt tegyük, Őt köszöntsük és ne csak egymásnak vegyünk - sokszor drága – ajándékokat, szeretet helyett kompenzációnak.  2012-tabor-toszeg-002.jpg

Nagy TITOK az, hogy igazából semmi értelme sem lenne létünknek Isten nélkül! Nézzünk körül, mi megy itt? Az ember, az embernek farkasa, kínlódik, csalódik, reménykedik, betegségekben szenved, nincs több öröme, mint bánata, felmerülhet az emberben, ha nem tisztulásnak van itt, akkor mégis minek? Ez különben egy nagy szívás lenne!

TITOK az, hogy mindenhogyan téved az emberiség, ha azt gondolja, hogy nincs Isten. Saját sírját ássa meg ezzel. Milyen érdekes jelenség ez a tagadás.  Ez a társadalom soha nem látott erőt fektet abba, hogy Istent annullálja. Nyüzsögnek a hazugabbnál hazugabb, félrevezetőbb filmek, előadások stb.

Felhívok Mindenkit, vitatkozzanak velem, tegyenek fel kérdéseket; írásban, telefonon. Vagy hívjanak meg beszélgetésre, adjanak lehetőséget arra, hogy elmondjam, indirekt módon bizonyítsam, miért és minek vagyunk itt a Földön.

Kívánok boldog Karácsonyt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Elgondolkodtató

(Sas, 2017.12.12 23:17)

Köszönöm, nagyon jó cikk.

Dunaújváros, Üdülő sor 36

(Nagyné Ági, 2017.12.08 15:16)

Békés Adventi készülődést, és áldott Karácsonyt kívánok sok szeretettel:)

Elgondolkoztató

(Marci, 2017.12.07 19:14)

Köszönöm! Elég ütős, elgondolkodtató írás érdekes idézetekkel.