Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pável Márta A világ keletkezése és Isten tevékenysége

2017.12.19

Pável Márta

A világ keletkezése és Isten tevékenysége 

A TV-ben az egyik féltudományos adón nézem, hogy azt a kérdést boncolgatják, hogy mitől lett a világ, az Isten teremtette vagy magától lett.

Nekem, aki semmiféle professzori ranggal nem bírok, szórakoztató volt nézni a tévelygéseiket. Ugyanis számomra sem logikailag, sem hitbélileg nem kérdés Isten végtelen szerepe. Elképesztett ez a háromdimenziós zártság és gondolati silányság. Főleg, hogy ezek az emberek a nevüket, professzori rangjaikat adták ehhez a szánalmas agyalgáshoz. Számomra siralmas volt az is, hogy megengedték maguknak, hogy butaságokat beszéljenek, mert volt köztük olyan is, aki inkább elfogadta, hogy a semmiből (???) lett minden, mint hogy Isten önmagát kiüresítő tevékenysége folytán lett.

Az, hogy lélek van, az szóba sem került /pedig ezt ebben a témában nehéz lesz kikerülni…/, csak az, hogyha Isten volt a létrehozó, akkor őt ki teremtette? Itt ezzel mindent elmondtak, legalábbis nekem…! /Aki talán nem tudja, Isten teremtetlen, örök lélek, nem anyagi, így nem pusztul el és nem is keletkezik, mivel anyaghoz semmi köze, valamint a változás anyaghoz kötött. Tér-idő nélküli Isten, s talán így kellene Róla gondolkozni is. Ja, tudom nehéz, de ha gyakorolják, menni fog…!/ Isten egy „részéből” anyagi világot engedett formálni, magából kiszegényített „részben”, ami majd „visszatér” hozzá.  Mivel ezeknek a   professzoroknak nem jutott eszünkbe az, hogy tér-idő nélkül gondolkozzanak, s a világ keletkezésének okára csak a mi háromdimenziós világunkban akartak mindenféleképpen megoldást keresni. Szánalmas módon inkább elfogadták, hogy hirtelen semmiből lett minden, aztán majd hirtelen eltűnt vagy nem. Nem is értem, miért jobb a semmiben hinni/gondolkozni, mint Istenben. Isten már beszélt hozzánk a történelemben, le is született közénk, de a semmi még nem jelzett semmit!

Szó került a multi univerzumokról, és hogy ez is csak feltételezés, meg – szerintük – némi vigasztalás nekünk, embereknek, vagy probléma kitolása. Volt köztük olyan is, akit el tudok fogadni, pl. a mohamedán imám, aki azt mondta, hogy őt ez nem zavarná, mert azok is Istentől vannak, és abba multi univerzumok ugyanúgy beleférnek, mint a miénk.

Hosszan monologizáltak pro és kontra Istenről, mi a tudományos, mi nem. Mert nekik a korlátolt három dimenzióba zárt tudományosságunk mindenekfölött van. Ez belevisz abba a tévedéshalmazba, hogy minél inkább át lett húzva Isten, arányosan növekedett a legelképesztőbb dolgok szüleménye.

Ugyanakkor felismerik – ami érdekes volt –, hogy az anyagi világ működésében mikro, finomított beállítások vannak /ha csak pár fokot tolódna el a hőmérséklet vagy az oxigénszint stb., végünk lenne/, hogy milyen sérülékeny az a rendszer, amiben élünk. Ez így igaz, szerintem ettől is mélyen alázatosabbnak, hálásabbnak kellene lennünk. De utána rögtön áttértek a számunkra  – a  mi életünket nézve – lehetetlennek tűnő bolygókra, ahol nagyon nem úgy néz ki, hogy mikro hangolás lenne. Csak elképedve vigyorogtam, milyen beszűkült tudat. Lehet, hogy ott a mi fajta humanoid életünk nem működik, de lehet, hogy ott másfajta élet kért helyet magának, ahol  pontosan jól és ott is mikro hangolásokkal működik pl. a metánesővel, ahogyan nekik kell.  Be kell látni, nem muszáj mindenkinek „levegősnek” lenni, igen bonyolult és áttekinthetetlenül sokoldalú a világ és benne a lények is.

Elismerem, vannak, akiknek jobban áttekinthetetlen a rendszer pl. nekik, akik részt vettek ebben a filmben. Mi az elmélkedésekben tanultak szerint tudjuk a mostani szintünkön felfogható választ a keletkezésünkről. Ezt közre is adtam és jelenleg is kapható könyvesboltokban. Ez a megértés, és nem a reklám helye, de ha elolvasnák, akkor legalább tisztább lenne pár dolog pl. a keletkezésünk. A könyv címe: „Akinek füle van a hallásra, az hallja meg!”

  Köszönöm a figyelmüket és BÉKÉS, ISTENTŐL MEGÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cikk

(Sas, 2017.12.27 11:06)

Jó cikk, nagyon tetszett köszönöm!

Köszi

(Marci, 2017.12.19 20:54)

Nekem is tetszett, ezeken az adókon tényleges szánalmas színvonal uralkodik, remélem nem ez az általános...

Cikk

(Rizi, 2017.12.19 17:48)

Nagyon tetszett!