Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pável Márta Elrettentő jövőkép…, félelmeim Európa sorsa miatt

2017.03.14

Pável Márta

Elrettentő jövőkép…, félelmeim Európa sorsa  miatt

           Nem Nostradamus akarok lenni, nem gömbből jóslónak csapok fel, csak gondolkodom. Sajnos, gondolkodom  - tudom, hogy hülyeség ellen nincs orvosság-, most lehet jobb lenne, ha nem tenném, mert nem valami rózsás kép rajzolódik elém, és így titokban örülök is annak, hogy ennyi idős vagyok. Remélem, hogy ezt már, ami következik, nekem nem kell megérnem.

 Mi is a probléma? Nagyon sokrétű, szerteágazó bajok vannak. Ha csak a heti történéseket nézem, török - holland konfliktus, Korea atomarzenálja stb. elég keménynek tűnik, a világháború kirobbanásához körülbelül ilyen szikra tényezők járultak hozzá. Nem ez az ok, de a kirobbantásához, sokszor ilyen kaliberű dolog elég volt.

Azon, hogy Törökország az egész földön az egyik legnagyobb hadsereggel rendelkezik, a környezetünkben meg pláne, nem lehet vitatkozni, ezek tények! Az sem vigasztal, hogy NATO tag, meddig? Míg akar. Mohamedánok, sokan vannak, a hit terjesztése nekik fontos!  Nem azt mondom, hogy a diktatúra - ami esetleg kialakulóban van náluk -, az a természetes és támogassuk, de valahol nem szabadott volna elszalasztani, engedni eddig futni a lovat. Törökország az Európai Unió tehetetlensége miatt gyakorlatilag nulla ellenféllel áll szemben. Ismétlem, impotens, nulla ellenféllel. Erre példa az EU migránsválság kezelése, lassú, ésszerűtlen döntéseinek sorozata, stb. Mire az EU felébred, addigra már a mecsetekből a müezzin imára hívó énekét hallhatjuk! És ez nem vicc, nem túlzás, én megmondtam, ha ilyen tehetetlenül, bután, vakon folytatjuk, ez így lesz.

Egyik reggel egy riportban elhangzott egy migránstól egy olyan mondat, ami nagyon mélyre ütött belém. Azt mondta, hogy most mi vagyunk a menekülők, de nemsokára ti lesztek. Kérdésem, mivel vannak beetetve, milyen célt lebegtetnek előttük, ki lebegteti? Nem kell hozzá még érettségi sem, hogy rájöjjünk (habár az EU egyik vezetőjének állítólag az sem volt…) milyen sötét dolgok lehetnek a háttérben.

Az üzenem felétek, emberek, ébresztő! A török lassan már az EU-ban túlerővel bír,   mennyi ázsiai, török és egyéb állampolgár van az európai unióban, akik pár év után állampolgárságot szereztek, választhatók és választók. Innentől kezdve az Európai Unió - köztük már kiemelt ország Németország - a nyakára tette a kést-, és még mindig nem ébredtek fel, még mindig nem érzik azt, hogy ők vitték be a trójai falóban az ellenséget. Akiket liberális nyáladzásból, butaságból. magalkuvásból stb. bevittek, azok egy idő után az alvásból ébredni fognak, s mint tavasszal a bogarak előmásznak, szaporodnak, nyüzsögni fognak, s egyre nagyobb életteret akarnak. Előre programozott az EU megszállása? Talán már most is késő felébredni, nem szeretném megélni, mikor vége lesz az európai keresztény kultúrának, pedig nagyon közel állunk hozzá, túl közel.   

Az egyházi szervezetek, élükön a Pápa sem ismeri fel a nagy bajt. Nem azt kéne mondani, hogy Jézus migráns volt, hanem azt, hogy ne legyünk az emberiség butaságnak az áldozata. Jézus Krisztusnak közénk kellett jönnie SZERETETBŐL, hogy beszélgessen velünk és ebből a beszélgetésből semmi nem ért el a mai emberhez.  Az embereket irányító lelki emberek részéről védelmet kellene adni a hívőknek is, hogy legyen idejük megélni azt, amiért születtek. Jézus Krisztus soha nem mondta, hogy legyünk öngyilkosok. Európa olyan, mint aki retardált, megtévedt. 500 éve harcoltunk a mohamedánok ellen, most meg sok liberális hajlamú a behozatalukat akarta, pedig azóta sajnos nem lettek jobbak, sem  keresztényeket  szeretőbbek, mint akkoriban, sőt!

A nép mindent össze-vissza hallhat, szinte bele vagyunk hajtva egy olyan megtévesztő világrendbe, ami a végünket jelenheti.

Elhangzott egy olyan mondat is a hatalmasságok részéről, hogy vissza kéne szolgáltatni, amit elvettünk a kizsákmányolásukkal a bevándorló népektől. Ezt mi is így valljuk, de nem a kivitelezését, mert eddig rendben is lenne, de miért kell kollektív büntetés elviselni?  Magyarország soha nem volt a gyarmatosító, nem is volt belőle haszna. Hogy nézne az ki, hogy ha egy iskolába az egyik osztályban lopás, verekedés történik, nincs meg a tettes, így lehet, hogy a tanár kollektív osztály büntetés szab ki. Az osztályra esetleg kínjában teheti, de az iskolára nézve nem! Jelenleg ugyanez a helyzet: a gyarmatosító országok a gyarmatosított és az afrikai és egyéb országokban nem fektettek be, csak kirabolták és nyomorban tartották őket. Mivel most azok az emberek készülődnek Európába bejönni, azoknak az országoknak kellene visszavinni oda annyit, amennyit elhoztak, vagy nekik befogadni, mindenféle kvóta-ajánlgatás nélkül! Kárpótolnia kellene - de nem az egész Európának, csak a gyarmatosítóknak(!!!), miért kellene kollektív büntetést elviselni, hogy minden ország telepítse be a migránsokat? Jellemző, senki nem vállalja a felelősséget, hanem tolja a másikra, csak elkenik a dolgokat.  

Ismétlem, minket az EU-nak nem fenyegetni kellene, hanem hálásnak lenni, hogy itt a határon mérsékeljük az Ő elárasztásukat. De nem,  „hálából” időről- időre elítélnek minket magyarokat, nem is értem, kinek van baj az agyával, a józan ítélőképességével?

Mi magyarok, akik nem gyarmatosítottunk senkit, azt mondjuk, hogy stop ne tovább, eddig, ide nem lehet bejönni, akkor mi vagyunk a rosszak, hogy a kollektív felelősségben mi nem akarunk részt venni. Sokszor arra gondolok, ha én az Orbán úr helyében lennék- szerencséjük, hogy nem vagyok…-, csináltatnék egy ilyen elmarasztalás után egy zárt alagutat a déli határ csücskében, Szerbiára nyitottan, másik felét az osztrákok felé nyitottan, tessék - lehet minket kritizálni…-  itt vannak, menjenek, örüljetek egymásnak, és most lehet minket elítélgetni. Tudom, kegyetlenül hangzik, de ezt bőven megérdemelnék.  Az, hogy napi 10 000 fő menne át. S akkor mi van, ők akarták, nem?

 Nagy a baj, milliók jönnek, s mi nem lehetünk sziget. Nem tétovázva, hanem kötelezni kellene minden volt és jelenlegi gyarmatosítót, hogy minden országnak adják vissza, amit elraboltak (életszínvonaluk rögtön a miénkre csúszna vissza, és visszajöhetnének a kiment honfitársaink is…-). Fejlesszék fel a szegény migránsokat termelő országokat, hogy béke legyen a Földön.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(M Gy, 2017.03.15 19:14)

A cikkel együtt én is azt kiabálom, hogy ébresztő!!
/az az alagút nem is rossz ötlet/

Ébresztő

(Sas, 2017.03.15 15:35)

Nagyon jó cikk! Jó lenne ha a döntéshozók végre az emberekért cselekednének.

Mit tehetünk

(Olivarez, 2017.03.15 14:51)

Valóban elkeserítő a helyzet. de vajon mit tehet ma az ügy érdekében egy átlagember Magyarországon? (az imán kívül...)

Bosszantó

(Nikodémus, 2017.03.15 12:08)

Legszívesebben homokba dugnám a fejem - általában azt is csinálom -, mert ha belegondolok az itt leírtakba, szörnyen bosszant az EU töketlenkedése, az öngyilkos és buta viselkedés.

Bajok

(Edit, 2017.03.15 08:01)

A cikk minden szava igaz, nem lesz happy end, ha így folytatjuk. Nagy kérdés, hogy az ember akarja-e másképp folytatni...

Migránsokról

(Sándor, 2017.03.15 07:32)

Nagyon tetszett. Sajnos nagyon igaz, köszönöm.

Migránsokról

(M., 2017.03.15 05:03)

Átfogó, nagyon jó írás , az a baj, hogy rajtad kívül senki nem meri felvállalni, megírni cikk formájában ezt a problémát.

Sajnos

(Balázs, 2017.03.14 21:15)

Bizony nincs határozott fellépés.

Szomorú

(Napraforgó, 2017.03.14 15:34)

Sajnos, teljes mértékben egyet lehet érteni ezzel az írással. Félő, hogy már most is késő magára eszmélni az európai embernek. Mintha semmit se tanult volna a saját történelméből.