Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferenc pápa, miért van szükség erre a nagy 'piárra'?

2018.01.26

Pável Márta

Ferenc pápa, miért van szükség erre a nagy 'piárra'?

Bevallom, soha egyetlen pápával sem volt különösebb bajom, egyre sem  mondtam rosszat, de ez alól Ferenc pápa mentesül. Tudom, nem szép dolog ez tőlem, aki katolikusnak vallom magamat, de ez nem jelenti azt, hogy egyben a jövőnk, vagy Isten ellenségének is kell lennem.

Sok minden bosszant, és súlyos kérdőjelek lettek bennem a Ferenc pápa tevékenysége nyomán. /Alább pár sajtóhivatkozással is közlöm az elmúlt napok újabban keletkezett kérdőjeleit./ Amikor a világ erősen megy a  mateizmus felé, s mohamedán veszély is van - ami egyenes  következménye a lanyhán megélt keresztény hitnek -,  akkor  nem kellene, egyenesen nem szabadna olyan 'piár' dolgokat megengednie magának - és senkinek sem, aki egyházi elöljáró -,  amiket alább felsorolok. Erre eddig egyik pápa sem vetemedett, mert nem volt rá szükségük. Neki miért van hiányérzete magában...?! S talán ebben igaza is van, de akkor ezt lelkileg is kezelni kellene.

Alig tudok olyan emberrel beszélni, aki felnéz Ferenc pápára, pár liberálison kívül. A szép szavak nem jelentenek semmit, ha utána lerombolódnak.

Könyörgöm, rá is érvényes minden isteni törvény,  pl. a ne hazudj is, meg az is, hogy aki férfi az férfi, aki nő az nő, és nem keverhetők össze semmiképpen sem, pl. egy fizikailag is megélt homo kapcsolat elfogadásában stb.

Most a dél-amerikai látogatása nyomán megint előjött, amitől csak idegesek leszünk. Nézzük sorra, mi minden fantasztikus, véletlenek sora történt drága pápa atyánkkal.

Kezdjük a fogadtatást, ahol „Ismeretlenek legalább három templom ellen hajtottak végre támadást, egyebek között házilag készített bombákkal pénteken Santiago de Chilében Ferenc pápa látogatása ellen tiltakozva - írja az MTI. „

http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-limaban-varatlanul-megkeresztelt-egy-sulyos-fogyatekossaggal-elo-lanyt

Amikor a pápa észrevett minket, rögtön elindult felénk – mesélte a Hogar San Pedro önkéntese, Margarita Navarro –, megkérdezte, milyen betegségben szenved Danielita és hol vannak a szülei. Mondtam neki, hogy árván maradt és nincs megkeresztelve. Ekkor a pápa rögtön kérte, hogy hozzanak szenteltvizet, és ott előttünk megkeresztelte.”

Ezt a  véletlen megkeresztelkedést ma olvastam, megvallom nem hiszem el, hogy ennyi véletlen van, főleg, hogy a legutolsónál be is bizonyosodott, hogy nem volt igaz a sok véletlen. Ergo nem mondanak igazat az Egyház részéről sem!!! Istenem, hova jutottunk?

http://hu.radiovaticana.va/news/2018/01/19/a_pápa_az_autójából_egy_lováról_leesett_chilei_rendőr_segítségére_sietett/1359635A biztonságát felügyelő egyik lovasrendőrnő zajoktól megrémült lova felágaskodott, aminek következtében a rendőrnő leesett róla. Ferenc pápa a történtek láttán azonnal megállíttatta kocsiját, leszállt és a rendőrnő megsegítésére sietett. Mellette maradt az elsősegélynyújtás teljes ideje alatt..”

Megvallom az első gondolatom, mikor a TV-ben láttam az volt, hogy nem hiszem el…, s mennyi 'különleges' dolog történt a pápával, valóságos kalandtúra volt ez az út.

De az alábbi verte ki végleg, a pápa hitelességével kapcsoltban  bennem a biztosítékot.

http://hu.radiovaticana.va/news/2018/01/19/ferenc_pápa_összeadott_egy_párt_az_iquiquébe_tartó_repülő_útján/1359633 „egy szerelmes pár számára” – nyilatkozta a férj. „Minden spontán módon történt, semmi nem volt előkészítve. A pápa meghallgatta történetünket és úgy döntött, hogy összead minket” – tette hozzá Carlos.” Ezt az Egyház sem cáfolta, sőt így közölték.

 Ezt is kissé anderseninek véltem, és pár nappal később bizonyítékot is olvashattam:

https://888.hu/article-szinjatek-volt-ferenc-papa-repulos-eskuvoje „A chilei Emol.National című oldalon például arról írtak, hogy a pápalátogatás előtt már egy hónappal bemutatták a légiutas-kísérőket a nyilvánosságnak, de arról is beszámoltak, hogy a repülőn folynak már az előkészületek az esküvői ceremóniára, amit az egyházfő celebrál majd. „ Ez jól jött a repülőtársaságnak is…!

Miért kellett úgy közölni, hogy semmi sem volt előkészítve. Miért néznek minket hülyének? Kinek jó ez? Tán nem vagyunk felnőtt keresztények, tán nem érdemelnénk meg fajsúlyos, mélyhitű, ŐSZINTE hitképviseletet, ami igazi és nem csak  'piár'? Ezen az alapon felmerül bennem a kérdés, ki a jelenlegi pápa: egy színész, média szereplő, aki mindent felvállal csak hallathassa magát, vagy aki Krisztus helytartója, akiben bízni lehet, aki értünk él. Nem úgy tűnik. Ennyire lenéznek bennünket azok, akikre nekünk fel kellene nézni.

Közlöm, ez így nem fog menni, csak egyre jobban szét fog esni a kereszténység.

Úgy látom, nemcsak nekünk, európaiaknak van rossz véleményünk, hanem ott, azon a kontinensen is, ahonnan jött.

https://mno.hu/kulfold/papai-vizit-del-amerikaban-megsem-hazai-palyan-2440640 „Amikor Ferenc pápát kellett 10-es skálán osztályozniuk, a chileiek 5,3-ra értékelték az egyházfőt. A chileieknek mindössze a 36 százaléka bízik meg a katolikus egyházban.”

Hemingway

Talán semmi sincs szebb a világon
mint találni egy embert, akinek lelkébe
nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízhatunk, akinek kedves
arca el
űzi lelkünk bánatát,
akinek egyszer
ű jelenléte elég, hogy
vidámak és nagyon boldogok legyünk

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szomorù

(Sas, 2018.01.28 16:35)

Köszönöm.

Ki kell mondani

(Marci, 2018.01.28 11:01)

Nagyon szomorú ez az egész, de ki kell mondani, ezért köszönöm ezt az írást!

Szomorú...

(Enikő, 2018.01.26 15:31)

Nostradamus jóslata jutott eszembe az utolsó, fekete pápáról... Hát... kívülről nem fekete...

nehéz ügy

(Olivarez, 2018.01.26 15:18)

Hát igen, ez nehéz ügy... Vajon ki ad választ?